Baanperspectief Game Designers & Developers

Gaat men een game opleiding volgen, dan wordt al gauw gezegd dat een dergelijke opleiding geen toekomstperspectief biedt. Studenten zouden enkel inzetbaar zijn in de game industrie en deze is in Nederland zeer klein. Wat men niet weet is dat de game industrie een zeer brede branche is met enkele grote spelers, maar veelal kleine bedrijven die bewust of onbewust onder de radar blijven. Deze kleinere bedrijven halen vele opdrachten binnen, waardoor een opleiding tot game designer wel degelijk toekomstperspectief biedt. Vind men niet direct een baan in de game industrie, dan zijn game developers vaak goed inzetbaar binnen de ICT branche en game designers binnen de marketing.

Kijk voor recente vacatures in de game industrie op Indeed.

Banen in de game industrie

De game industrie in Nederland is groeiende en tegelijkertijd zeer concurrerend. Met succesvolle en minder succesvolle internationale en nationale bedrijven, is er voor wie durft altijd een uitdaging aanwezig. Game developers, game designers en allerlei andere functies worden aangeboden binnen de game industrie. Of wellicht start men een eigen game design bureau. Passie en doorzettingsvermogen zullen resulteren in een baan.

Juiste kennis voor ICT beroepen

Game developers leren bij goede game opleidingen programmeur vaardigheden die ook worden toegepast binnen de ICT sector. Kan men niet direct aan de slag als game developer, dan liggen er veel kansen in de ICT. Beide sectoren groeien daarbij steeds verder naar elkaar toe. Informatica studenten en game development studenten strijden onderling om uitstaande vacatures.

Unieke creativiteit voor marketing

Game designer houden zich bezig met interactive storytelling, een aspect dat een steeds grotere rol gaat spelen in marketing en communicatie. Game designers die niet direct aan de slag kunnen binnen de game industrie kunnen hierdoor aan de slag binnen de marketing wereld. Vaak hebben zij een voordeel door hun goede creatieve vaardigheden. Maar ook het opstellen van games voor een bedrijf is een optie in de marketing. Enkele marketing gerelateerde vacatures vind je hier:

  • Stage Fashion Blogger / Social Media / Marketing van Youstyle
  • Stage ICT / Software engineer van Cross internet

 

Vind een game vacature bij Jobbird!