GLU: Game & Webdesign (MBO)

Grafisch Lyceum Utrecht: Games & Webdesign (MBO)

Bij het Grafisch Lyceum Utrecht heeft men als game creator keuze uit de opleidingen Game Developer, Game Artist en Interactieve Vormgeving & Webdesign. Docenten hebben vakkennis op het gebied van media, vormgeving en communicatie, en hebben goede contacten met bedrijven in het werkveld, waardoor de nodige praktijkervaring kan worden opgedaan.

Game Developer

Tijdens de studie Game Developer richt men zich voornamelijk op programmeren en scripting. Daarnaast krijgt men ook les in animatietechniek en beeld- en geluid editing. Men leert technieken die nog zijn om een game te maken voor op verschillende devices. Men bedenkt creatieve oplossingen om het verloop van de game zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Na afronding van de opleiding kan men aan de slag bij gamebedrijven, reclamebureaus, webdesignbureaus, communicatiebureaus en marketingbedrijven.

Game Artist

Gedurende de opleiding Game Artist komt men in aanraking met vakken gericht op texturing, 2D en 3D modelleren en animatietechnieken. Men is bezig met alle zichtbare elementen in een game. Zo zorgt men voor uitdagende karakters en spelsituaties, maar ook voor passende achtergronden en tools om de game aan te laten sluiten op het game concept. Zodra de opleiding is afgerond, heeft men carrièreperspectief bij gamebedrijven, reclamebureaus, webdesignbureaus, communicatiebureaus en marketingbedrijven.

Interactieve Vormgeving & Webdesign

De opleiding Interactieve Vormgeving & Webdesign focust zich met name op vormgeven, visualiseren en ontwerpen. Conceptontwikkeling, interface design, usability en navigatie vormen hiervan enkele onderdelen. Verder leert men de basis van HTML, Adobe, WordPress en PHP. Men combineert geluid, beeld (animatie) en tekst en brengt dit tot één geheel. Na afronding van de opleiding kan men veelal terecht bij webdesignbureaus, reclamebureaus, vormgevingsbureaus en communicatiebureaus.

Terug naar overzicht